datum: 25.11.2017

Tretja tura bo na osrednjem delu UTVV, na prvem delu UT50, start: Vipavski Križ (parkirišče pod vasjo), v soboto, 2.12.2017, ob 8.30.

Prijave: ; telefon 031 533 606 (Andi Mamič)
Trening bo pretežno ravninski - to pomeni več teka in manj hoje, kot na prvih dveh turah. Del poti bomo tekli po ajdovskem polju, kjer bo 9. 12.100 ob Mrzli reki.

Vse tri trase bodo najprej obiskale tipične vipavske vasi: Vipavski Križ, Velike Žablje in Vrtovče, nadaljevanja so pa različna:

S: Najkrajša trasa bo dolga 14 km, 400 vm. Iz Vrtovč (konec UTVV trase) se po Vertovčevi poti spusti v Tevče, čez Vipavo pri Uhanjah, skozi Ustje in Plače nazaj v Vipavski Križ.

SLED: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=qszmnkimzkcoanel

M: Srednja skupina bo iz Vrtovč nadaljevala na Ostri vrh (konec UTVV), od tam spust čez Planino v dolino na ajdovsko polja, tri prečenja reke Vipave, na zadnjem mostu (Uhanje) pa po isti poti kot S nazaj v Vipavski Križ. 21 km, 580 vm.

SLED: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=qmjcjociipvfwvlf

L: Najdaljša trasa se iz Ostrega vrha spusti v Gaberje, se dvigne na hrib Sv. Petra in čez Erzelj spet sputs v dolino do vasi Slap. Sledi ponoven vzpon na Planino in spust proti reki Vipavi, kjer se kmalu priključimo trasi M. 28 km, 920 vm

SLED: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=exdayvkkxpoduyfm


Napoved 4. pripavljalne ture:

sobota,  16. 12. obiskali bomo "streho" Vipavske doline - prvi del 100UTVV: rob Gore s njeno fantastično panoramo.