datum: 11.01.2018

DATUM: sobota, 13. 1. 2018
KRAJ: Podnanos
ČAS: 15:30
ORGANIZATOR: 100UTVV
DOLŽINE: 21-28 km

Krajša različica ture se bo pričela z vzponom na Sv. Socerb - v obratni smeri tras 100UTVV in UT50, sledil bo hitrejši del skozi vas Štjak in strm spust v dolino Branice, nato pa z vzponom na Goče (krajši ogled vasi)) pridemo do štarta T30. Od tu do Podnanosa sledimo novi trasi T30. Skupna razdalja cca. 21 km in 800 vm.

Mhttps://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=8BA2305DC69854D0353D9E2FA9C07325.fe2?fileId=bzjdmpvvrgjxjsyn

Daljši trening bo potekal v obratni smeri kot krajši. Uvodni del T30 bomo pretekli proti Gočam, kjer se bomo, po kratkem ogledu vasi, spustili v Lože in tekli do Slapa, tam se bomo povzpeli na Erzelj (na točko kjer smo na ogledni turi 3 zapustili UTVV traso). Sledil bo ogledni del treninga od Erzelja do Goč, spust v Čehovine, vzpon na Štjak, tek do Sv. Socerba ter spust v Podnanos. 

Skupna razdalja cca. 28 km in 1100 vm

Lhttps://www.gpsies.com/map.do?fileId=unizkzckomvqctil

PRIJAVE: na email () ali telefon Andi Mamič (031 533 606)

Nasvet glede opreme - Zimska nočna tura

  • primerna obutev in oblačila, odvisno od razmer
  • v primeru burje toplejša oblačila
  • čelna svetilka je obvezna
  • tekaška prva pomoč

Skupine

Začetniki:
Namen te skupine je, predstavitev ultra traila in odkrivanje lepot tega dela Primorske. Trail je oblika gibanja v naravi. Gre za tek in hojo po gričevnatem in hribovitem terenu, po pohodniških in planinskih poteh in stezah. Gre za spoznavanje lepot narave.
Spoznali se bomo, navezali stike in spletli prijateljstva, tempo pa bo prilagojen vsakemu udeležencu.
Skupina začetnikov bo imela najkrajšo in najlažjo pot. Tudi zato, da boste komaj čakali na naslednjo pripravljalno turo. Takrat bo marsikdo iz te skupine prestopil v nadaljevalno skupino.

Nadaljevalna skupina
V tej skupini pričakujemo trailovce in tekače, ki že nekaj veste o trailu in ste se morda kakšnega tudi že udeležili, vendar vam manjka še nekaj izkušenj. Čaka vas srednja dolžina in zahtevnost, ravno prav, da se po dolgem času spet spomnite, kako lep je ta šport.
Tudi v tej skupini se bomo spoznali, navezali stike in prijateljstva in tudi tu bo tempo prilagojen vsakemu udeležencu. Dovolj časa bomo imeli tudi za pogovor. Vodnika vprašajte, kar vas zanima v zvezi s trailom. Z veseljem vam bo odgovoril in pomagal.

Prvokategorniki
Tu pričakujemo vse vas, ki imate že veliko izkušenj in udeležb na trailih in bi bil lahko vsak od vas tudi vodnik skupine. Spet se bomo videli stari znanci in med nami pozdravili vse, ki se nam bodo pridružili. Pogovarjali se bomo o udeležbah v letu 2017 in tekmovalnih načrtih za 2018 ter motivirali tiste, ki bodo z nami in jim povedali o svojih izkušnjah.Ta skupina bo imela najdaljšo in najzahtevnejšo traso, a spet nič takega, kar bi spreminjalo
pojem pripravljalna tura.

V vseh skupinah boste lahko vodnike vprašali za mnenja in nasvete glede opreme, hrane, pijače, tekmovanjih..
Od vas pričakujemo;
Pravočasnost na štartu, s seboj imejte vremenu in letnemu času primerno obutev in obleko, zadostno količino pijače in hrane ter delujočo čelno svetilko z rezervnimi baterijami ter ostalo potrebno opremo glede na predhodna obvestila organizatorja. Predvsem pa bodite pripravljeni nuditi pomoč ostalim udeležencem, če jo bodo morda potrebovali.

Dogodka se vsak udeleži prostovoljno in na lastno odgovornost. OBVEZNO je upoštevanje napotkov vodnikov. Vsak udeleženec bo pred začetkom podpisal izjavo o udeležbi na lastno odgovornost. 

Kdor enkrat poskusi, temu ni več rešitve! Za vedno je zapisan takemu načinu preživljanja
prostega časa. Eni to že veste, drugi boste izvedeli kmalu.